Contact to us

Ghidul tău pentru Degaussers

Ce este un Degausser? Cum funcționează Degaussers-ul?

Degaussing – o formă de demagnetizare – este procesul în care un obiect magnetic, cum ar fi o bandă de calculator, o unitate HDD sau un monitor CRT, este expus unui câmp magnetic cu o intensitate mai mare, fluctuantă. Un degausser este o mașină care produce acest câmp magnetic intens. Când este expus la un câmp magnetic fluctuant produs de un degausser, sarcina magnetică a unui obiect este resetată la o stare neutră din punct de vedere magnetic.

Așa cum este aplicat pe suporturile magnetice, cum ar fi video, audio, bandă sau hard disk, mișcarea suporturilor magnetice prin câmpul de degaussing realiniază particulele, resetând câmpul magnetic al suportului la o stare aproape zero, eliminând în realitate toate datele scrise anterior pe bandă sau pe hard disk. În multe cazuri, degaussing-ul resetează media într-o stare asemănătoare nouă, astfel încât să poată fi refolosită și reciclată. În unele cazuri, acest lucru șterge pur și simplu mass-media în pregătirea pentru o evacuare sigură și sigură. Comercianții cu amănuntul, cum ar fi DataDevices International, oferă diferite tipuri de echipamente de degaussing pentru diferite aplicații.

Există diferite tipuri de degaussers?

Există mai multe tipuri de degausser disponibile pe piață astăzi, fiecare angajând diverse tehnologii. Aceste tipuri de unități de degausser includ bobina, descărcarea capacitivă și un magnet permanent.

Un degausser de bobină folosește un miez din oțel înfășurat în sârmă de cupru care creează un câmp electromagnetic alternativ când este activat. Acest câmp magnetic este întotdeauna prezent când energia de degausser este alimentată, ceea ce poate supraîncălzi bobina. Un dezavantaj al acestui tip de tehnologie degausser este acela că generează niveluri foarte ridicate de căldură, astfel încât acești degausseri au de multe ori un ciclu scurt de funcționare, variind de la un minut până la câteva minute, înainte de a cere o perioadă de răcire mai lungă înainte ca acestea să poată fi refolosite. Degausser-ul AC trebuie să aibă un ciclu de funcționare limitat pentru a proteja bobina de supraîncălzire. Mașinile de degaussing mai mari de bobină folosesc ventilatoarele pentru a menține colacul cât mai rece posibil și pentru a extinde ciclul de funcționare. Multe unități detașabile de mână, precum și mașini manuale și transportoare utilizează utilizarea unei bobine.

Un degausser care utilizează tehnologia capacitivă de descărcare generează și stochează energia în condensatori mari. Atunci când condensatoarele sunt complet stocate, acestea eliberează energia într-o bobină care creează un impuls electromagnetic extrem de intens. Datorită scurgerilor scurte de energie, bobina nu se încălzește în timpul procesului de degaussing, permițând astfel degausser-ului să aibă un ciclu de funcționare continuu. Eliberarea acestei energii poate fi descrisă ca un impuls, prin urmare, unii se referă la degaussers de descărcare capacitivă ca „degaussers puls”.

Degausserii cu magnet permanent pot fi manevrați continuu, șapte zile pe săptămână deoarece nu există nicio componentă electrică care să se supraîncălzească. În funcție de dimensiunea magnetului permanent utilizat, un degausser de acest tip oferă adesea o intensitate mai mare a câmpului magnetic. Acest lucru permite mașinilor de clasificare extrem de ridicate pentru a șterge noile unități de hard disk perpendiculare de 6000 oersted. Există mai multe modele de dispozitive manuale și sertare în stil degaussers care utilizează tehnologia cu magnet permanent.

Terminologia tehnologiei cheie Degausser: Gauss și Oersted

Când se discută despre degaussers, doi termeni sunt frecvent utilizați: Gauss și Oersted.

Un rating Gauss al unui degausser este o valoare matematică atribuită intensității câmpului magnetic generat de un anumit degausser. Termenul a fost numit pentru Johann Carl Friedrich Gauss (30 aprilie, 1777 – 23 februarie, 1855), un matematician german și om de știință care a fost un cercetător timpuriu în domeniul magnetismului.

Ratingul Oersted (abreviat ca Oe) este o valoare matematică atribuită intensității sau intensității câmpului magnetic, cum ar fi o unitate de suport magnetic (cartuș cu bandă sau unitate hard disk). Termenul a fost numit pentru Hans Christian Ørsted (14 august, 1777 – 9 martie 1851), fizician și chimist danez, cel mai bine cunoscut pentru descoperirea faptului că curenții electrici pot crea câmpuri magnetice.

De obicei, calificarea Gauss a unui degausser ar trebui să fie de cel puțin două ori mai mare decât media Oersted a mediilor magnetice care trebuie șterse.

Poate fi reutilizată banda de calcul și hard disk-urile după dezghețare?

Multe tipuri de suporturi magnetice pot fi refolosite după ce au fost executate printr-un degausser, cum ar fi cartușele video analogice și digitale, DLT, 3480 și 3490. Cu toate acestea, anumite forme de suport utilizează utilizarea unor piste servo, care le spun computerului media, astfel încât să poată fi citită. Folosirea unui degausser pentru a șterge aceste date nu numai că șterge datele de pe suportul media, ci și șterge piesele servo, astfel încât calculatorul sau unitatea de bandă să nu se poată angaja cu suportul media după ștergere. Unitățile de hard disk și casetele LTO și 3590 utilizează piese de servo și nu pot fi refolosite după ce au fost degaussed, cu excepția cazului în care sunt reformatate de către producător și piesele servo sunt rescrise.

De ce este importantă folosirea unui degausser?

În ultimii câțiva ani, au fost adoptate legi care stipulează orientări mai stricte și sancțiuni mai mari pentru securitatea datelor, făcând ilegal pentru companii și organizații să dispună fără griji sau iresponsabil orice date critice sau personale. Astfel de legi includ Legea privind portabilitatea și responsabilitatea asigurărilor de sănătate (HIPAA), Actul Gramm-Leach-Bliley (GLBA), Actul privind tranzacțiile cu credite corecte și corecte (FACTA), Legea privind gestionarea securității informațiilor federale (FISMA) și Legea Sarbanes-Oxley. Companiile nu mai pot arunca pur și simplu bandă sau hard disk-uri, deoarece este ilegal să o facă – nu numai din cauza pierderii datelor critice, ci și din cauza poluării mediului.

Aceste noi legi prevăd sancțiuni financiare mai mari și obligații legale mai stricte. Utilizarea unui degausser evaluat corespunzător a devenit o cerință absolută. În lumea din ce în ce mai litigioasă de astăzi, utilizarea unui degausser oferă un mijloc sigur și eficient de securitate a datelor mass-media pentru persoane fizice, organizații, corporații și agenții guvernamentale.