Poliția norvegiană instalează soluții Qmatic pentru serviciile pentru cetățeni

Amenajarea a 73 de posturi de poliție din Norvegia, unde 60 dintre acestea sunt planificate pentru a fi lansate în 2019, a început oficial.

Iulie anul trecut, Qmatic a semnat o înțelegere cu Gemalto ca parte a unui proiect mai mare de modernizare și centralizare a birourilor lor de pașapoarte. Gemalto este integratorul Prime în acest proiect.

Platformele oferite  sunt Qmatic Orchestra 7 și QwebBook 1.3.0, precum și alte  personalizări specifice clienților.

Configurația inițială conține 1 (un) serviciu rezervat (pașaport) și vizează aproximativ 60 de sucursale în Norvegia până la sfârșitul lui 2019. Planul este de a avea peste 70 de sucursale în Norvegia și, în plus, ambasade și consulate în afara Norvegiei.

Inițial va fi posibil ca cetățenii să poată rezerva un loc pentru crearea  pașapoartelor, ceea ce înseamnă că cetățenii norvegieni pot deschide o pagină web de acasă și pot rezerva o programare online atunci când vizitează o sucursală guvernamentală.

În foaia de parcurs pentru soluție este integrarea cu plata on-line, cu toate acestea, activitatea de dezvoltare va începe cel mai devreme în 2020.

Mulți oameni sunt implicați în proiect și s-au depus eforturi mari pentru a face acest lucru posibil. Persoanele implicate sunt Mikael Börjesson, Eivind Lie, Annika Ericsson, Annette Bollmann, Bouwdewijn van Duijn, Susanna Winter, Robert Olsson, Andreas Bertelsen, Kateryna Mariushkina, Anders Johansson, Christophe Mortier, Glen Clark și mulți alții.

Managerul de proiect Qmatic Hans Garmer a oferit instruire pentru 35 de superuseri din toate raioanele din Norvegia.